Safety and Health NO

World Day for Safety & Health at Work

FN dagen for Safety & Health at Work arrangeres 28. april, og fremmer forebygging av arbeidsulykker og arbeidsrelaterte sykdommer over hele verden.  Hos SC Johnson Professional vet vi at du må skape trygge og sunne omgivelser for de ansatte, ettersom de daglig kan komme i kontakt med forurensninger og forhold som kan være skadelige for huden. Disse forholdene kan omfatte kaldere vær og UV-stråling fra sollys, med irriterende stoffer som spenner fra yrkesrelaterte kjemiske produkter til forurensninger i hverdagen. Disse kontaminantene kan føre til svekket hudtilstand – en potensielt usynlig trussel mot helse, sikkerhet og effektivitet som i stor grad blir underrapportert på arbeidsplassen.

Svekket hud omfatter alt fra tørr hud som kan gi mindre ubehag hos de ansatte under arbeidet, til dermatitt som har alvorlige konsekvenser for helse og velvære. Vi gjennomførte tester av hudtilstanden, som viste at 93 % av de ansatte hadde tørr hud, og at 72 % hadde synlige tegn på hudskader på hendene.  Videre forskning har vist at 10–15 % av industriarbeidere lider av eksem på et eller annet tidspunkt, og hvert tilfelle har potensial til å koste en arbeidsgiver opptil 70.000 kroner. 

Mens verneutstyr som hjelmer, synlighetstøy og personlig verneutstyr er klart tilgjengelig for å beskytte arbeiderne dine mot daglige risikoer, kan det hende at hudbeskyttelsen ikke er så synlig. Jevnlig gjennomføring av beste praksis når det gjelder hudbeskyttelsesskremer for arbeidsplassen er anslått til å være mindre enn 10 %, og det kan hende at de ansatte aksepterer hudtilstanden som en del av jobben, uten å oppfatte hudpleie som en prioritet på arbeidsplassen.

En samling av verdensledende hudleger som jobber med yrkesrelaterte sykdommer er enig i at håndvask ikke er nok til å beskytte huden på arbeidsplassen og har skapt veiledningen '3 øyeblikk for hudpleie' med beste praksis. Veiledningen definerer tre tidspunkter eller stunder for når de ansatte bør påføre hudpleieprodukter for å bidra til å redusere risikoen for arbeidsrelaterte hudsykdommer og for å holde huden i god stand. Disse produktene inkluderer beskyttende kremer, egnet håndrens og gjenopprettende kremer.

Her er en oversikt over disse tre tidspunktene:

  • Beskyttende kremer brukes før og mens arbeidet utføres for å bidra til å redusere direkte hudkontakt med stoffer på arbeidsplassen og med forhold i omgivelsene. Bruk av beskyttende kremer kan gjøre det raskere og enklere å rengjøre huden med mildere håndsåpe, samtidig som hudens naturlige oljer og fuktighet bevares. For de ansatte kan det bidra til å øke komforten når de bruker hansker, og det kan gi bedre grep ved bruk av håndholdte redskaper.
  • Riktig håndrens gjennom hele arbeidsdagen med et egnet renseprodukt bidrar til å hindre at forurensninger trenger inn i huden. Bruk av håndrenser som er for sterke i forhold til det som er nødvendig, kan slite på huden – mens bruk av håndrenser som er for lett, kan føre til overskrubbing og hud som ikke er blitt grundig rengjort.
  • Påføring av gjenopprettende kremer mot slutten av arbeidsdagen bidrar deretter til å opprettholde en god hudtilstand ved å støtte hudens naturlige barriere, slik at huden føles glatt og smidig og forhindrer at den blir tørr, ru og sprukken, noe som kan føre til ubehag.

Se vårt utvalg av hudvennlige håndrenser for arbeidsplassen her.

Related news